Falfestés nikotinos felületre.

A lakásfelújítás során gyakran találkozunk akadályokkal az egyik ilyen a falfestés nikotinos falakra.

A dohányzás füstje intenzíven beszívódik a lakás falaiba amiről tudom a dohányosok nem szeretnek beszélni, de ez egy létező jelenség. Aki szembekerült már a problémával az tudja, hogy a nikotinos falakból elég nehéz újra szép fehér felületet csinálni. Sőt bizonyos esetekben szinte lehetetlen, ezért nem árt ha felkészülünk a feladatra. Szobafestőként gyakran kerültem szembe ezzel a problémával így tudom mennyi bosszúságot okozhat a felújítás közben.

Viszont van megoldás!

A nikotinos felületek falfestéséhez a hagyományos falfesték nem megfelelő!

nikotinos falak

Ilyen falakra a tapasztalat azt mutatja szükségünk lesz egy speciális festékre. Sajnos ha a hagyományos festékkel 2 rétegen is átütnek a nikotinfoltok, akkor nincs értelme tovább festenünk mert nem fogják a további rétegek sem hatékonyan eltakarni a nikotin sárga nyomait.

Ebben az esetben a legjobb ha folttakaró festéket használunk. Tudom költségesebb megoldás, de ha szép fehér falakat szeretnénk elkerülhetetlen ez a lépés. Régen Wallkyd falfestékkel vagy sima alapozóval festettük át az ilyen falakat, azonban az nagyon lezárja a fal pólusait, ráadásul az évek során gyakran lepattogzott.

Ezért manapság már nem korszerű ez a megoldás!

Így jobb ha erősen elsárgult felületeknél már egyből két réteg folttakarófestékkel kezdünk, majd ezt követően még 1 vagy két rétegben átfestjük hagyományos diszperziós falfestékkel a felületet. Tudom ez a 3-vagy 4 réteg soknak tűnik, de ez a leghatékonyabb megoldás ilyen falaknál.

Akik már 4 rétegben festettek falat azok tudják mennyi munkával jár, ezért ezt követően talán nem fognak a szobában dohányozni, gondolva a legközelebbi festésre.

Nikotinos sárga falakkal gyakran lehet találkozni, ezért gondoltam sokaknak segítségére lesz ez a bejegyzés a lakásfelújítás munkáiban.

További hasznos írások a falfestés és lakásfelújítás témájában.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás