Falfestés nikotinos felületre. 1000 otthon magazinblog otthon -

Falfestés nikotinos felületre.

A lakásfelújítás során gyakran találkozunk akadályokkal az egyik ilyen a falfestés nikotinos falakra.

A dohányzás füstje intenzíven beszívódik a lakás falaiba amiről tudom a dohányosok nem szeretnek beszélni, de ez egy létező jelenség. Aki szembekerült már a problémával az tudja, hogy a nikotinos falakból elég nehéz újra szép fehér felületet csinálni. Sőt bizonyos esetekben szinte lehetetlen, ezért nem árt ha felkészülünk a feladatra. Szobafestőként gyakran kerültem szembe ezzel a problémával így tudom mennyi bosszúságot okozhat a felújítás közben.

Viszont van megoldás!

A nikotinos felületek falfestéséhez a hagyományos falfesték nem megfelelő!

nikotinos falak

Ilyen falakra a tapasztalat azt mutatja szükségünk lesz egy speciális festékre. Sajnos ha a hagyományos festékkel 2 rétegen is átütnek a nikotinfoltok, akkor nincs értelme tovább festenünk mert nem fogják a további rétegek sem hatékonyan eltakarni a nikotin sárga nyomait.

Ebben az esetben a legjobb ha folttakaró festéket használunk. Tudom költségesebb megoldás, de ha szép fehér falakat szeretnénk elkerülhetetlen ez a lépés. Régen Wallkyd falfestékkel vagy sima alapozóval festettük át az ilyen falakat, azonban az nagyon lezárja a fal pólusait, ráadásul az évek során gyakran lepattogzott.

Ezért manapság már nem korszerű ez a megoldás!

Így jobb ha erősen elsárgult felületeknél már egyből két réteg folttakarófestékkel kezdünk, majd ezt követően még 1 vagy két rétegben átfestjük hagyományos diszperziós falfestékkel a felületet. Tudom ez a 3-vagy 4 réteg soknak tűnik, de ez a leghatékonyabb megoldás ilyen falaknál.

Akik már 4 rétegben festettek falat azok tudják mennyi munkával jár, ezért ezt követően talán nem fognak a szobában dohányozni, gondolva a legközelebbi festésre.

Nikotinos sárga falakkal gyakran lehet találkozni, ezért gondoltam sokaknak segítségére lesz ez a bejegyzés a lakásfelújítás munkáiban.

További hasznos írások a falfestés és lakásfelújítás témájában.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

More From My Blog