Otthondíszítés a karácsony napjain.

Az év végi ünnepünk a karácsony, ami a lakásdíszítésben is különböző ötletes és látványos dekorációs technikákat kínál.

A hagyományos díszítések szinte minden évben ismétlődnek. A színes girlandok a gyertyák és a változatos világító égősorok már elhagyhatatlan kellékei a karácsonyi hangulatnak. De minden évben újításokkal is találkozhatunk. A falra vetített fények hologramok is már széles választékkal bővültek.

karácsony 1000 otthon magazinblog

A karácsony hangulatához a külső fények is nagy mértékben hozzájárulnak amiből szintén bőséges a választék. A külső világításnál sokan már túlzásba is esnek és halmozzák a fények kavalkádját.

A karácsony napjait házilag készített díszekkel is kiegészíthetjük.

A díszek elkészítése jó családi program, amely egyben felkészíthet a karácsony napjaira. A díszítések számtalan anyagból és színből készülhetnek. Évről évre a karácsonyi díszítés három fő színe a zöld ami a természetet ( fenyőfa) jelképezi, a piros a ( télapót) és a tűzet, melegséget a fehér a tisztaságot a telet, havat is szimbolizálja. E három szín mellett természetesen további színek is jól használhatóak pl: lila, arany, ezüst stb…

A karácsony napjai jó lehetőséget nyújtanak a pihenéshez és a családi beszélgetésekhez egyaránt.

Minden családban, más és más karácsonyi szokások vannak. Amit mindenki a szüleitől tanult és hozott magával. A karácsonyfa az egyik fő kellék amiről már írtunk itt a blogon. Az otthonunk díszítése is különböző szokásokhoz kapcsolható. Ilyenkor a lakások megtelnek világító eszközökkel és egyedi fényekkel. Valamint a színes díszek is mindenhol megjelennek. Az ajtók, ablakok, asztalok, és a bútorok is díszítést kapnak. Ahol kandalló is van, szintén egy jó felület a dekoráláshoz. Tehát csak a kreativitásunk szabhat határt a hangulatos otthon kialakításában.

A karácsony része az ajándékozás is amiben szintén különböző szokások alakultak ki az évek folyamán.

Van ahol mindenki kap ajándékot, de néhol csak a gyerekeknek vásárolnak meglepetést. Az ajándékozás egy jó dolog, de gyakran sok fejtőrést okozhat kinek mit vásároljunk. Ezt néha kényszernek is érezhetjük! Ugyanis haszontalan és felesleges ajándékot senki nem szeretne se adni se kapni, ezért sok családban már megbeszélik mire van szükségük, és ezt vásárolják meg egymásnak. Persze ezzel a meglepetés érzése megszűnik de legalább az ajándék hasznos lesz és nem a szekrény mélyén végzi felhasználatlanul.

Az 1000 otthon blog karácsonyi szavazójátékán bárki szavazhat! Kattints az általad ideális válaszra és kattints a vote gombra.

Loading poll ...
Ti milyen fenyőfát vásároltok karácsonyra?

Köszönjük a szavazatokat!

Jó lehetőség ha nem tárgyakat hanem élményeket ajándékozunk szeretteinknek! Például egy közös utazás, vagy egy masszás bérlet is jó ötlet lehet.

Karácsony közeledtével ez az idei utolsó bejegyzés itt a blogon!

Mindenkinek áldott, boldog karácsonyt kívánok!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás