5 idegesítő dolog a falfestésben!

A falfestés sikeres elvégzése után a végeredmény általában kárpótol a munka közben felmerülő kellemetlenségekért.

De milyen kellemetlenségekre számíthatunk amely idegesítő?

  • Foltos lett a fal! Az első rémálom ami nehezen javítható, ezért jobb ha inkább kikerüljük. A foltosodás első oka, hogy túl híg volt a festék, de a sűrű festék is okozhatja. Hogyan kerüld el? Mindig tarts be a festék leírásában található a hígításra vonatkozó arányokat.
  • Minden tiszta festék lett! A padló valamint az ajtók és ablakok alapos letakarásával sok utó munkától kimélhetjük meg magunkat. A padlóra a legjobb a hullámpapír és a bútorokra a fólia ezek rögzítéséhez használj öntapadós papír festő szalagot.
  • Darabok vannak a festékben. Hosszú az út míg a falfesték a felhasználóhoz kerül ezért a sok szállítás és raktározás közben előfordulhat, hogy a festékbe darabok kerülnek. Ez gyakran a festékes doboz belső felének tetejéről hullik bele a festékbe. Ez a probléma is könnyen áthidalható ha festés előtt egy harisnyán átszűrjük a festéket.

A falfestés munkáinak házilagos kivitelezése nem mindenki számára nyújt megoldást!

Előfordulhat hogy valaki könnyeben sajátítja el a fogásokat, de van aki több gyakorlás után sem boldogul vele.

falfestés hibái
  • Kevés lett a festék! Bármilyen alaposan is számoltad ki a négyzetmétert előfordulhat, hogy kevés lett a festék. Mivel minden falfelület más szívóképességel rendelkezik, ezért az anyagszükséglet is változó. A festékek oldalán található leírások egy ideális falfelülettel számolva vannak kalkulálva ezért mindig ajánlott inkább több festéket vásárolni mint amit a leírás tanácsol. Aki már maradt festék nélkül az utolsó fal lefestése előtt az már tudja milyen kellemetlen ilyenkor a festékboltba szaladni az utánpótlásért. A még hígítatlan festék tovább tárolható, ezért próbálj meg annyit behígítani amit el is használsz. Ezzel a módszerrel a maradékot hosszabb idő után is újra felhasználhatod.
  • Hullik az ecset szőre! Ez a probléma elsősorban a mázolási munkáknál gyakori azonban falfestésnél is előfordulhat. Hogyan kerüljük el? Használjunk minőségi szerszámokat valamint festés előtt érdemes vízbe egy kicsit beáztatni az ecsetet. Amennyiben ennek ellenére is hullik az ecsetünk szőre inkább dobjuk ki és fogjunk be egy másikat.

További hasznos tanácsok a felújítás munkáihoz!

Írta és szerkeszetette: Fehér B. István ( Több mint 30 év gyakorlattal a felújítás területén)!

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás