Sokan talán csodálkoznak az elnevezésen, ezért ebben a bejegyzésben megpróbáljuk bemutatni a problémamegoldó festékek fő fajtáit.

A problémamegoldó festékek egy új kategória amely régen nem létezett. Milyen festékek tartoznak ebbe a csoportba? Ebben a bejegyzésben megmutatjuk.

Igazából minden festék valamilyen szinten problémamegoldó, mert egy elkoszolódott falfelület megújítására nyújtanak megoldást legyen az: fém, fa, vagy falfelület.

Azonban az igazi problémamegoldó festékek egy speciális problémára nyújtanak segítséget.

Ilyenek például a penészes, a beázási foltos, vagy elsárgult nikotinos falak, és fém felületen a rozsdafoltok.

A penészgátló falfestékek talán az első csoport amely már minden festékgyártó kínálatában megtalálhatóak. Régen a penészes falakra a szakemberek elsődlegesen a mészfestést ajánlották, ami ma már nem túl korszerű.

Manapság több modern fejlesztésű anyag is van erre a problémára.

A következő csoport amelyhez szükségünk lesz problémamegoldó festékekre a beázási foltok és a nikotinos falak. Mivel ezekkel a felületekkel sem birkóznak meg a hagyományos beltéri falfestékek, így speciális kezelést igényelnek. Ezekhez a falfelületekhez a folttakaró falfestékek kínálnak megoldást.

A folttakaró festékek speciális összetételükből adódóan hatásosan tüntetik el a beázási és a nikotinos sárga falakat egyaránt.

A következő problémás felület a rozsdásodás. A ház körüli munkáknál a kerítések és egyéb fém felületeken találkozhatunk vele. Erre is több féle megoldás van amit használhatunk.

További hasznos bejegyzések a festékekről és a felújítás fogásairól!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Vélemény, hozzászólás?