Az ideális babaszoba kialakítása.

A babaszoba kialakítása egy érdekes feladat, mert a végeredmény a szülők érzelmekkel és izgalmakkal teli ízlését tükrözi.

A lakás helyiségei sorozat 4 .rész

A blogbejegyzés termékajánló linkeket tartalmaz!

A babaszoba.

A sorozat előző részeiben már bemutattuk az előszoba a nappali és hálószobát.

Amennyiben van helyünk a lakásban egy babaszoba kialakításához, azt mindenképpen készítsük el. Azonban érdemes tájékozódnunk és sok képet, ötletet megnézni mielőtt nekiállnánk a feladatnak. Ismerőseink vagy szüleink véleményeit is hallgassuk meg, mert építő lehet egy kívülálló elgondolása.

A babaszoba tervezésénél kiemelten fontos, hogy ne essünk túlzásba az élénk színek használatával, és a túlzsúfolt elrendezéssel.

szürke babaszoba

Speciális feladat ez mert nekünk szülőknek kell elkészíteni egy hangulatos légkört a leendő kisbabának (aki még nem tudja elmondani elképzeléseit). Természetesen a vélemények itt is megosztottak, mert sokan azt az álláspontot képviselik, hogy az első pár hónapban jobb ha a saját hálószobájukban a szülői közelségben tölti a baba az éjszakákat. (De ez már pszichológia). Azonban idővel remélhetőleg a babaszoba majd betölti a funkcióját!

A babaszoba falainak és bútorainak festéséhez kapható már speciális bababarát festék amely káros anyag mentes. A festék fő tulajdonságai: oldószer, ammónia, lágyítószer és szagmentes, ezért baba vagy gyerekszobába ideális megoldást kínál. Felhasználása megegyezik a többi beltéri falfestékkel!

Természetesen hagyományos falfestéket is használhatunk a felújításhoz, viszont ebben az esetben azt mindenképpen a baba érkezése előtt jó pár héttel végezzük el, hogy legyen időnk a szobát alaposan átszellőztetni.

A kiságyak festésére viszont mindenképpen ajánlott egy fára használható oldószer mentes bababarát zománcfestéket beszerezni . A babaszoba nyílászáróira vagy bejárati ajtajához szintén célszerű bababarát, vagy bármilyen vizes bázisú fa felületre való zománcfestéket használni. Az oldószeres festékeket ilyen helyeken lehetőleg kerüljük, mert a kipárolgásuk a felhasználást követően akár 2-3 hétig is eltarthat.

A falak nagyobb felületeire célszerű valami világosabb pasztell színt használni. A mennyezet jó ha fehér marad, de manapság nagyon divatosak például a szürke falak a babaszobákban is. Az ágy közelébe esetleg egy színes falmatricával vagy bármilyen dekorációval még tovább színesíthetünk a szoba összhatását. Különböző anyagú és színű tapétát is felhasználhatunk a faldíszítéshez.

A babaszoba falait időnként ellenőrizzük nehogy penész alakuljon ki rajtuk.

További képek, ötletek a babaszoba kialakításhoz!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István


Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás