A babaszoba kialakítása egy érdekes feladat, mert a végeredmény a szülők érzelmekkel és izgalmakkal teli ízlését tükrözi.

A lakás helyiségei sorozat 4 .rész

A blogbejegyzés termékajánló linkeket tartalmaz!

A babaszoba.

A sorozat előző részeiben már bemutattuk az előszoba a nappali és hálószobát.

Amennyiben van helyünk a lakásban egy babaszoba kialakításához, azt mindenképpen készítsük el. Azonban érdemes tájékozódnunk és sok képet, ötletet megnézni mielőtt nekiállnánk a feladatnak. Ismerőseink vagy szüleink véleményeit is hallgassuk meg, mert építő lehet egy kívülálló elgondolása.

A babaszoba tervezésénél kiemelten fontos, hogy ne essünk túlzásba az élénk színek használatával, és a túlzsúfolt elrendezéssel.

szürke babaszoba

Speciális feladat ez mert nekünk szülőknek kell elkészíteni egy hangulatos légkört a leendő kisbabának (aki még nem tudja elmondani elképzeléseit). Természetesen a vélemények itt is megosztottak, mert sokan azt az álláspontot képviselik, hogy az első pár hónapban jobb ha a saját hálószobájukban a szülői közelségben tölti a baba az éjszakákat. (De ez már pszichológia). Azonban idővel remélhetőleg a babaszoba majd betölti a funkcióját!

A babaszoba falainak és bútorainak festéséhez kapható már speciális bababarát festék amely káros anyag mentes. A festék fő tulajdonságai: oldószer, ammónia, lágyítószer és szagmentes, ezért baba vagy gyerekszobába ideális megoldást kínál. Felhasználása megegyezik a többi beltéri falfestékkel!

Természetesen hagyományos falfestéket is használhatunk a felújításhoz, viszont ebben az esetben azt mindenképpen a baba érkezése előtt jó pár héttel végezzük el, hogy legyen időnk a szobát alaposan átszellőztetni.

A kiságyak festésére viszont mindenképpen ajánlott egy fára használható oldószer mentes bababarát zománcfestéket beszerezni . A babaszoba nyílászáróira vagy bejárati ajtajához szintén célszerű bababarát, vagy bármilyen vizes bázisú fa felületre való zománcfestéket használni. Az oldószeres festékeket ilyen helyeken lehetőleg kerüljük, mert a kipárolgásuk a felhasználást követően akár 2-3 hétig is eltarthat.

A falak nagyobb felületeire célszerű valami világosabb pasztell színt használni. A mennyezet jó ha fehér marad, de manapság nagyon divatosak például a szürke falak a babaszobákban is. Az ágy közelébe esetleg egy színes falmatricával vagy bármilyen dekorációval még tovább színesíthetünk a szoba összhatását. Különböző anyagú és színű tapétát is felhasználhatunk a faldíszítéshez.

A babaszoba falait időnként ellenőrizzük nehogy penész alakuljon ki rajtuk.

További képek, ötletek a babaszoba kialakításhoz!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István


Vélemény, hozzászólás?