7 őszi munka házon kívül és belül.

Az őszi napokat jól kihasználhatjuk néhány külső és belső munka elvégzéséhez, az otthonunk karbantartásához vagy dekoráláshoz.

lazúr festék

A listát természetesen hosszasan lehetne sorolni, de mi egy hetes listán keresztül mutatjuk be ezeket a feladatokat:

  1. Kerítésfestés. A kerítések festésére a tavaszi napok mellett az őszi napok is ideálisak. Akár fém vagy fa kerítéssel van dolgunk még a hideg idő előtt érdemes elvégezni ezt a feladatot, így hatásos védelmet biztosíthatunk a téli hidegek ellen a felületnek. Fém kerítéseknél a rozsda a fő ellenség, fa felületeknél meg a laza pergő részek eltávolítása majd újrafestése a cél.
  2. Széldeszkák (oromdeszka) festése. Ez a felület is nagyon ki van téve az időjárásnak ezért időnként meg kell újítani a festését. A széldeszkák közvetlen a tető alatt helyezkednek el, így az elérésük némi gondot okozhat. Aki nem bírja a magasságot inkább bízza szakemberre ezt a feladatot!
  3. Ablakszigetelés. Akár teljes cserére lenne szükség van csak egy hiánypótlásra az őszi napok szintén megfelelőek erre a munkára is. A szigeteléshez használt anyagokról a fenti linken található egy részletes leírás.
  4. Falszigetelés. Falaink szigetelése nagymértékben segít megőrizni a drága fűtési energiát. Ahol nincs külső szigetelésre lehetőség ott van néhány beltéri megoldás, de ilyen esetben csak szakszerű és beltérre ajánlott anyagokat használjunk. A beltéri falszigetelés kényes kérdés ezért alaposan tájékozódjunk még a kivitelezés előtt. Egy részletes leírásban bemutatjuk a buktatóit.
  5. Kandallóépítés. Ezt a munkát beltéri munka révén télen is elkészíthetjük, de a tervezést mindenképpen ajánlott már ősszel elkezdeni. Ez a munka speciális szaktudást igényel ezért mindenképpen bízzuk szakemberre a kivitelezést. A kandalló tervezésében természetesen mi is nagymértékben részt vehetünk.
  6. Ajtófestés. Beltéri és kültéri ajtóink festését általában olajfestékkel ajánlott végezni ezért még a fűtés megkezdése előtt jó ha sort kerítünk rá. Így elkerülhetjük a kellemetlen napokig tartó festékszagot ami nem csak kellemetlen de káros is az egészségünkre. Vizes bázisú zománcfestékek használatával elkerülhetjük a káros szagokat! Az ajtófestésről bővebben az alábbi bejegyzésben írtunk.
  7. Őszi nagytakarítás kertrendezés. Ablakaink tisztítása és egyéb belső-külső felületek takarítása szintén fontos feladat. Ehhez mutatunk be nektek egy környezetbarát és univerzális hozzávalót ami több takarítási feladatra is hatékonyan felhasználható. A kertben a levelek lehullása hoz majd sok munkát, de ez mellett itt is több feladat vár majd ránk.

További tippek az őszi beltéri és kültéri munkák kategóriában!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás